Fattiga studerande har inte alltid råd med det bästa i matväg, men ibland står det en lite lyxigare måltid även på mitt bord. Ibland är det kanske inte riktigt värt det, ibland är det det bättre än man väntat sig. För er som helst bara skulle äta (och dricka) det bästa, så ska jag lite sålla bort det dåliga och tipsa om det bra.

måndag 10 december 2012

Finland 95 år

Självständighetsmiddagen var lite extra lyxig, men jag hann inte skriva om den förrän nu. Vi åt Hasselbackspotatis och laxmedaljonger med sås.

Det behövs:
Potatis
Laxmedaljonger
Grönsaker (t.ex. fryst blandning)
Kryddor, Olja, Sör

Hasselbackspotatis är enkelt att laga:
- Ugn 220 grader
- Snitta täta snitt (ca 10 stycken) i potatisen, halvvägs igenom.
- Olja/smör och salt på och in i ugnen ca 40 minuter, beroende på storlek

Laxmedaljonger är inte mycket svårare:

- Stek i smör på medelvärme tills kanterna ljusnat hela vägen upp, stek sedan på andra sidan.
- Krydda med salt, peppar, timjan.
- Lägg med grönsaker (upptinade om frysta), så de frå suga upp överlopps smör.
- När det börjar se klar ut, häll på lite matlagningsgrädde (ca 1dl)

Servera!

Till det drack vi Codorníu Cava (ett "säkert" val).

Enkelt och delikat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar