Självständighetsmiddagen var lite extra lyxig, men jag hann inte skriva om den förrän nu. Vi åt Hasselbackspotatis och laxmedaljonger med sås.
Det behövs:
Potatis
Laxmedaljonger
Grönsaker (t.ex. fryst blandning)
Kryddor, Olja, Sör
Hasselbackspotatis är enkelt att laga:
- Ugn 220 grader
- Snitta täta snitt (ca 10 stycken) i potatisen, halvvägs igenom.
- Olja/smör och salt på och in i ugnen ca 40 minuter, beroende på storlek
Laxmedaljonger är inte mycket svårare:
- Stek i smör på medelvärme tills kanterna ljusnat hela vägen upp, stek sedan på andra sidan.
- Krydda med salt, peppar, timjan.
- Lägg med grönsaker (upptinade om frysta), så de frå suga upp överlopps smör.
- När det börjar se klar ut, häll på lite matlagningsgrädde (ca 1dl)
Servera!
Till det drack vi Codorníu Cava (ett "säkert" val).
Enkelt och delikat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar