Tjohoo; första nami-receptet!
(fastän det var jag och inte Benjamin som kockade)
Kycklingsås är jättelätt att variera, så det brukar vi syssla med, men den här gången var det riktigt utsökt! :)
Vi brukar laga mat så att det blir middag för två och rester till lunch/middag för en, om någondera jobbar eller är hemma en dag. Så de recept där det inte står annat är 3 portioner.
Du behöver:
500-600 g kyckling
En burk ananas i saft
2 dl créme fraiche
Kryddor: curry, ingefära, paprika, soja, hönsbuljong
Stek kycklingen i en gryta/stekpanna med lite högre kanter
Häll en del av saften från ananasen i grytan och sätt med en tärning hönsbuljong
Krydda med soja, curry, paprika och ingefära enligt tycke, gärna lite mera ingefära.
När saften ångat bort nästan helt, lägg i ananasen.
Precis före servering blandar man ner créme fraichen, och låter det varmna en stund.
Serveras med pasta eller ris och en fräsch sallad.
...
För att lyxa till det lite extra: servera med Thill's Pinot Blanc!
Lägg ännu i lite lök i grytan. Gott och inte dyrt.
SvaraRaderaSant med billigt och för min del gott, men Benjamin är så krånglig med lök.
Radera