Fattiga studerande har inte alltid råd med det bästa i matväg, men ibland står det en lite lyxigare måltid även på mitt bord. Ibland är det kanske inte riktigt värt det, ibland är det det bättre än man väntat sig. För er som helst bara skulle äta (och dricka) det bästa, så ska jag lite sålla bort det dåliga och tipsa om det bra.

måndag 26 november 2012

Seafood risotto

Ojojoj vad gott det var!
Helt klart värt den lite ansenligare mängd disk, som åstadkoms vid tillredningen.

Du behöver:
Risottoris      3dl
Lök              2 st medelstora
Buljong        1 tärning + 6 dl vatten
Olja
Smör
Kryddor

Vitlök          1 stor-2 små
Zucchini       1/2 medelstor
Ärter           enligt tycke
Räkor         enligt tycke
Musslor      enligt tycke
Ev. andra maritima läckerheter

Börja med att hacka löken och lägg i kastrull med lite olja. Värm så den blir mjuk, men inte brun.
Lägg i risottoriset och rör om.
Häll på biljongen, alternativt vattnet och tärningen i kastrullen.
Låt småkoka under lock i ca 25 minuter.
Krydda enligt smak. Timjan, ingefära, citron och peppar rekommenderas.

Skär Zucchinin i tärningar.
Om ärterna, räkorna, musslorna är frysta, ta fram dem för upptining.
Stek Zucchinin i stekpanna tills den börjar bli mjuk.
Lägg med räkorna, musslorna och ärterna.
Pressa vitlöken över röran.

När risottoriset är klart, lägg med en klick smör och rör om.
Zucchini-blandningen borde vara klar ungefär samtidigt.
Blanda ihop allting.

Njut!

2 kommentarer:

  1. Läcker bild! Är den tagen från receptboken eller av den egenhändigt tillagade portionen?

    SvaraRadera
  2. Den är faktiskt helt fram-googlad, tyvärr, hade inte kameran till hands vid middagen

    SvaraRadera