Ojojoj vad gott det var!
Helt klart värt den lite ansenligare mängd disk, som åstadkoms vid tillredningen.
Du behöver:
Risottoris 3dl
Lök 2 st medelstora
Buljong 1 tärning + 6 dl vatten
Olja
Smör
Kryddor
Vitlök 1 stor-2 små
Zucchini 1/2 medelstor
Ärter enligt tycke
Räkor enligt tycke
Musslor enligt tycke
Ev. andra maritima läckerheter
Börja med att hacka löken och lägg i kastrull med lite olja. Värm så den blir mjuk, men inte brun.
Lägg i risottoriset och rör om.
Häll på biljongen, alternativt vattnet och tärningen i kastrullen.
Låt småkoka under lock i ca 25 minuter.
Krydda enligt smak. Timjan, ingefära, citron och peppar rekommenderas.
Skär Zucchinin i tärningar.
Om ärterna, räkorna, musslorna är frysta, ta fram dem för upptining.
Stek Zucchinin i stekpanna tills den börjar bli mjuk.
Lägg med räkorna, musslorna och ärterna.
Pressa vitlöken över röran.
När risottoriset är klart, lägg med en klick smör och rör om.
Zucchini-blandningen borde vara klar ungefär samtidigt.
Blanda ihop allting.
Njut!
Läcker bild! Är den tagen från receptboken eller av den egenhändigt tillagade portionen?
SvaraRaderaDen är faktiskt helt fram-googlad, tyvärr, hade inte kameran till hands vid middagen
SvaraRadera