Fattiga studerande har inte alltid råd med det bästa i matväg, men ibland står det en lite lyxigare måltid även på mitt bord. Ibland är det kanske inte riktigt värt det, ibland är det det bättre än man väntat sig. För er som helst bara skulle äta (och dricka) det bästa, så ska jag lite sålla bort det dåliga och tipsa om det bra.

fredag 25 januari 2013

Restpasta

Nåjaa!

Har du många olika sorters pasta hemma i alltför små mängder för att det ska bli en ordentlig måltid av det? Jag presenterar TVÅ alternativ! :)

Alternativ 1:
Sallad med pasta och bacon

Du behöver:
Pasta
Bacon
Lök och vitlök
Sallat (rucola, spenat, romaine, etc.)
Körsbärstomater
Paprika
Äpple

Gör så här:
Stek baconen tillsammans med hackad lök och vitlök. Koka pastan enligt instruktioner. Skär tomaterna i halvor och paprikan i kuber och stek alldeles lite tillsammans med baconen och löken.
Skär upp äpplet. Blanda alla ingredienser i en skål och ät medan det ännu är varmt. Är också gott kallt.
 
Alternativ 2:
Lasagnette
Bäst är om man har överbliven köttfärssås/bolognese. Man kan visserligen laga den också, viktigt är då att göra den tomatig (passerad, krossad, färsk tomat med i såsen)
 
Du behöver:
Pasta
Köttfärssås
Riven ost
Matlagningsgrädde 
 
Gör så här:
Koka pastan enligt instruktioner, och blanda i en ugnsform tillsammans med köttfärssåsen. Blanda  riven ost och matlagningsgrädde i en skål och bred ovanpå pastan och såsen. Häll sedan ännu lite matlagningsgrädde över alltihopa, och sätt i ugnen i 20 minuter på medelhög värme tills osten blivit brun. (Är ju annars redan färdig).

Ät gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar